Tannbleking


Tannbleking gir tennenes ytterste lag, emaljen, en hvitere farge og ta bort misfarging som oppstår gjennom livet.

Noe av det første man legger merke til ved et menneske, er smilet. Over tid vil den naturlige aldringsprosessen og ens livsstil (røyking, kaffe, te eller vin) kunne påvirke tennenes utseende.

 

Virkningen varer vanligvis i 1-4 år, men svekkes gradvis. Livsstil og munnhygiene vil kunne påvirke resultatet og varigheten.

 

Kan alle behandles?       

For å kunne bleke tennene må følgende kriterier være oppfylt:

- Om du har fyllinger må de være av god kvalitet

- Om du har hull (karies) må det behandles først

- Overflatemisfarginger bør være fjernet

- Gravide og ammende  behandles ikke.

- Sensitive tenner anbefales ikke bleking eks tynn emalje , høye tannhalser

- Tannkjøttet ditt må være friskt og du bør ikke ha andre sykdommer i munnen

- Hatt tannlegesjekk  (innen 1 år)

- Du må være over 18 år (el. Foreldres sammtykke)

Har man bro, kroner eller fasetter vil dette ikke blekes på samme måte som den øvrige friske emalje. Den sikreste måten å få hvitere tenner på er og la en ekspert undersøke, forberede og deretter administrere behandlingen. Dette kan skje på 2 måter:

- Enten utføres tannblekingen hos en vanlig tannlege, alternativt ved en klinikk/salong som har spesialisert seg på tannbleking. Man bør kjenne til at hele og rene tenner gir tannblekingen et bedre resultat.

- Ett tannlegebesøk eller besøk hos en tannpleier for kontroll og rengjøring før en tannbleking vil derfor være en god investering.

 

Behandlingen:

Først legger vi på en beskyttelse for tannkjøttet deretter legger vi en gel på ytterflaten av tennene som blir belyst av en spesiallampe. Lyset er ikke ubehagelig eller skadelig, ved riktig bruk. Hele behandlingen tar ca 1 time. 
Kunden skal unngå røyk, rødvin, te, cola og mat med fargestoffer minimum de første 48 timene etter behandlingen. Vi anbefaler at kunden skyller med fluor etter behandlingen.  Pure White  blekegel:

Gelen som legges på tennene er et preparat med hydrogenperoxid. Blekeprodukter som inneholder hydrogenperoxid er ikke kreftfremkallende.

 

Lyset:

Lyset som blir brukt er et plasmalys. Dette lyset ligger i den blå delen av det synlige spektrum og er ikke kreftfremkallende. Det er lys av kortere bølgelengde, som ligger til venstre for det synlige spektrum, som er kreftfremkallende(UV-lys, gammastråler m.m.)

Disse produktene har vært på markedet i flere år, også i Norge, med hovedvekt på tannleger.

Tannblek3

 

 

 

 

 

De vanligste spørsmålene om bleking av tennene:

Er bleking trygt:

Studier viser at bleking med Pure White produkter er absolutt en trygg og sikker behandlingsform. Lyset vi bruker er en plasmalampe med lysbølger innenfor det blå synlige spektrum.

 

Tar bleking lang tid?

Ca 1 time. Sammenlignet med tidligere, og mer kompliserte metoder, er klinikkbleking ved hjelp av plasmateknologi ekstremt tidsbesparende. Den gir utrolige estetiske resultater, og man trenger bare en behandling.

 

Blir resultatet bra?

En blekeseanse med Pure White med plasmalys gir meget gode resultater for de aller fleste kundene. Allikevel skal man være klar over at enkelte kunder er mindre mottakelig for bleking. Av fysiologiske årsaker kan disse trenge ekstra behandlinger for å få et godt resultat